måndag 15 december 2014

T-shirts med tryck

Sexorna har sytt T-shirts den här terminen. Som avslutning har vi gjort schablontryck med mallar som vi skurit ut i vanligt kopieringpapper och sedan sprayat med ett lim på baksidan.
En del av eleverna har i stället skurit sina schabloner i omslagspapper till kopieringspapper. Om man lägger den vita sidan mot tyget så kan man stryka fast det med strykjärn.
Båda varianterna är lätta att dra bort när man haft på färgen i de utskurna hålen med en svamp som sitter fast på en pinne.

Här kommer några bilder på tröjor. Jag lovat att berätta om vad texten på den första tröjan betyder. Karen är namnet på ett språk och en folkgrupp som kommer från Burma. Om du vill veta mer om Karen så kan du följa t ex den här länken http://www.karen.org.au/karen_people.htm. Och känner du någon som kommer från Burma så be honom eller henne berätta.Här nedanför kommer många tröjor och det är några kvar som ska tryckas på torsdag men jag ska försöka att se till att de också blir fotade och kommer in på bloggen. Som du ser är det många som håller på med någon idrott eller dansar, men det finns andra tryck också.

Visst är de fina?


Här kommer en bild på hur det blir om man i stället limmar bokstäver på tyget. Då blir det "moln" runt bokstäverna.


Här nedanför kan du se några bilder till på tröjor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar