måndag 30 juni 2014

Tygtryck med shabloner

Vi har under flera år provat enkelt shablontryck både på vävt tyg och trikå. Vi har provat självhäftande bokplast som är segt och svårt att skära i. Bokplast ger fina tryck och shabloner som kan användas flera gånger.
Omslagspapperet till kopieringspapper är bra och går att stryka fast på tyget men vårt kopieringspapper kommer i kartonger utan omslagspapper, så det är sällan vi har tillgång till det.

Vi har mest använt vanligt kopieringspapper som vi tejpar fast med vanlig tejp. (Om man rullar små rullar med kletet utåt så får man självhäftande tejp) Det är fantastiskt vilka fina tryck det blir om man är noggrann. Här kommer lite bilder från i vår.

Det är inte alltid lätt att förstå vad olika förkortningar betyder. Enligt nätet betyder XO hugs and kisses, eller namnet på ett musikalbum från 1998 eller så är det ett datormärke. Jag frågar alltid den som gjort trycket och googlar också.

Här kommer ett tygtryck med en omvänd schablon. Det gjordes av en elev för ett par år sedan.Och sist kommer min tröja med QR-kod. Flera elever har också tryckt QR-kod med olika meddelanden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar